Dupa mai bine de un an de la inceputul relansarii economice, Statele Unite ale Americii se confrunta cu cea mai mare "asuprire sociala" - SARACIA.

Peste 46,2 milioane de persoane au inregistrat in anul trecut castiguri salariale sub pragul saraciei. Cifra este alarmanta in contextul in care "continentul tuturor posibilitatilor" a raportat cele mai mari consemnari, de 52 de ani de cand sunt publicate astfel de date.

Rata de saracie a natiunii americane a crescut la 15,1% in 2010, de la 14,3%, in 2009, atingand cel mai inalt nivel din 1993, potrivit raportului intocmit de Comisiei de Cenzori al SUA. Gospodariile americane au inregistrat venituri anuale de mai putin de 22,314 dolari pentru o familie formata din patru membrii, ceea ce este considerata SARACIE.


http://money.cnn.com

Concret, la numarul saracilor din America s-au adaugat alte 2,6 milioane de persoane cu salarii sub limita subzistentei, in 2010, totalul acestora ajungand la 46,2 milioane, fiind cea mai ridicata cifra din 1950.

Analistii spun ca radacinile acestei situatii se gasesc intre cei 86,7 milioane de oameni din campul muncii care au fost trimisi in somaj cel putin o saptamana in acest an, comparativ cu cei 83,3 milioane de angajati raportati in 2009. "Cei 3,4 milioane de oameni sunt factorul cel mai important care contribuie la rata saraciei", a declarat Trudi Renwick, Seful Biroului de recensamant al statisticilor privind saracia, citat de post-gazette.com.

"Veniturile au scazut, saracia a crescut, numarul asigurarilor de sanatate e in scadere", a mai declarat Ron Haskins, cercetator in cadrul Insititului Brookings. "Nu avem deloc vesti bune in legatura cu nivelul de trai al americanilor", a adaugat el.

Rata saraciei in randul copiilor cu varste sub 18 ani a crescut la 22% in 2010, ceea ce inseamna ca mai mult de 1 din 5 copiii din America traieste in saracie. In acelasi timp, rata saraciei in randul adultilor a crescut cu 13,7%. Pentru persoanele peste 65 de ani, rata saraciei s-a modificat pe plus cu aproape 9%, scrie CNN.
Citeste si:
Israelul a acceptat să-și amâne ofensiva terestră în Fâșia Gaza...
Israelul a acceptat să-și...

Ca urmare a recesiunii, tot mai putini tineri nu mai parasesc casa parinteasca pentru a-si intemeia un camin, ce prefera sa ramana sa locuiasca in casele parintilor. Anul trecut, 5,9 milioane de adultii-tineri de varsta cuprinsa intre 25 - 34 ani inca locuiau cu parintii, comparativ cu cele 4,7 milioane inregistrate inainte de recesiune.

  • Saracia nu tine cont de culoare

Dupa rasa si culoare, cei mai putin afectati de saracie sunt albii non-hispanici, cu o rata de 9,9% dintre cetateni. Clasamentul este continuat de asiatici cu 12,1%, urmati de hispanici cu 26,6%. Cei mai saraci raman negrii, cu o rata de saracie inregistrata de 27,4%, aflati in continuare la limita supravietuirii si subzistentei.

In randul familiilor, cuplurile casatorite nu par a simti foarte acut "ghearele " saraciei, 6,2% dintre acestea fiind incluse in raport, insa familiile formate dintr-un singur parinte traiesc zilnic experienta lipsurilor.

Citeste si:
Canon ocupă locul cinci în topul companiilor care au obţinut cele...
Canon ocupă locul cinci în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.