De la vanatoare in mijlocul naturii si barci cu motor, pentru cei mai aventurosi, la obiecte de arta si machete de autoturisme sau harti, pentru cei mai meticulosi. Managerii din Romania isi dezvaluie pasiunile ascunse si colectiile care le amintesc de locurile pe care le-au vizitat sau chiar de copilarie.

  • Laurentiu Stan, director general Euroweb - Colectie de masinute

Cum s-a nascut pasiunea pentru masinute si de cand le colectionati?

Acum trei ani am avut pentru prima data o discutie cu fetita mea cea mica despre ce isi doreste ea sa faca cand va fi mare. Mi-a spus ca ar vrea sa fie creator de moda.
- De ce creator de moda, tati?
- Ca sa fiu celebra.
Sesizand probabil o unda de indoiala in privirea mea, a incercat sa-mi vanda un beneficiu pe care sa-l pot accepta in sustinerea optiunii ei:
- O sa castig multi bani, cu care am sa pot sa-ti cumpar Maserati-ul pe care am auzit ca ti-l doresti.
La putin timp dupa asta, mi-a facut cadou din banii ei de pusculita o replica burago a Maserati-ului, ca "avans" la promisiunea unui original.
Am dus-o la birou, unde am expus-o alaturi de mai multe obiecte cu semnificatie sentimentala. Unii dintre prietenii care m-au vizitat la birou si au vazut-o s-au gandit ca ar fi un cadou potrivit. Asa am ajuns sa primesc din cand in cand cateva machete.
Apoi am inceput sa-mi cumpar si eu altele. De fiecare data cand calatorind in strainatate imi fac timp sa vizitez magazinele specializate si, daca imi place un model anume, imi cumpar cate o replica noua.

Cate ati adunat de-a lungul timpului si unde sunt ele expuse, depozitate?

Am acum 37 de machete. Marea majoritate au strict valoare sentimentala, fiind dintre cele pe care le gasesti in benzinariile de la noi (Burago, Matchbox), dar am si unele cu o oarecare valoare de colectie. O parte dintre ele sunt la birou, iar altele acasa.

Ce buget alocati pentru aceste achizitii pe luna/an?

Nu pot spune ca sunt colectionar. De aceea, n-am ajuns sa am alocat un buget pentru aceasta.
Cea mai scumpa replica, cumparata din SUA de la Danbury Mint Die-Cast, m-a costat 150 dolari.

Ce inseamna pentru dumneavoastra colectia si ce intentionati sa faceti cu ea pe viitor?

Am auzit candva o vorba despre barbati: „doar pretul jucariilor se modifica, odata cu varsta”. Asta ar putea fi si mobilul meu.

Intentionati sa va extindeti pasiunea si catre masini la scara naturala?

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

Cu siguranta, nu! As vrea sa intru si eu in trend-ul eco al ultimilor ani si de aceea, gandindu-ma la cati copaci ar trebui sa dispara pentru a se produce bancnotele necesare convertirii actualei mele colectii de replici intr-o colectie reala, prefer sa rezist acestei tentatii!

Descopera colectiile personale a altor manageri pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.