Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca in momentul de fata Romania nu trebuie sa isi mai reduca cheltuielile, iar Guvernul trebuie sa dea bani pentru investitii.

Intrebat despre analiza Reuters conform careia premierul Emil Boc a fost un elev model al austeritatii predate de FMI, dar turbulentele globale de pe piete, cresterea economica slaba si privatizarile intarziate l-ar putea forta "sa taie mai adanc", desi anul viitor va fi unul electoral, Ialomitianu a spus ca Romania a luat masuri bune si crede ca multe tari din Uniunea Europeana ar fi trebuit sa ia unele masuri de reducere a deficitului bugetar asa cum a facut Romania, scrie Wall-Street.ro.

Intrebat daca ar mai trebui facute taieri, ministrul Finantelor a spus: "Romania, in momentul de fata, nu trebuie sa-si mai reduca cheltuielile. Surplusul acela de venituri sa-l dea pentru investitori".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.