Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, l-a numit pe Dorin Ioan Maer, pana in prezent director in CFR SA, in functia de director general la CFR Calatori, dupa ce miercuri l-a demis din aceasta functie pe Liviu Pescarasu.

Maer va ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie al CFR Calatori.

Pana in prezent el a ocupat functia de director general adjunct tehnic la CFR SA, informeaza MEDIAFAX.

"Conform prevederilor aceluiasi ordin, membrii consiliului de administratie al CFR Calatori sunt mandatati sa incheie, cu aceeasi data, contractul de mandat cu noul director general al societatii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.


Pescarasu a fost demis din cauza unor nereguli constate de Corpul de Control la un contract pentru reparatia unor automotoare.

In luna iunie, CFR Calatori a lansat o licitatie pentru achizitia de servicii de reparatii la automotoarele din seriile 700, 900 si 1.000. Compania intentiona sa incheie un acord cadru de 42,37 milioane lei, fara TVA, pe o perioada de trei ani. Finantarea lucrarilor era asigurata de la bugetul de stat, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor data de 27 iulie. Criteriul de atribuire era pretul cel mai mic.

Ministerul Transporturilor a anuntat miercuri ca Boagiu a solicitat Consiliului de Administratie al CFR Calatori sa evalueze mentinerea in functie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate in procedura de achizitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.