Visa Europe a dezvoltat in premiera mondiala o noua caracteristica pentru a permite nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de vedere sa-si poata identifica mai usor cardurile Visa.
Aproape 115.000 de persoane din Romania sunt inregistrate ca fiind nevazatoare sau cu deficiente de vedere, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), la sfarsitul lunii martie 2011.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor acestora, bancile vor putea emite cardul Visa cu design tactil – o linie reliefata in jurul brandului Visa – care permite nevazatorilor si celor cu deficiente de vedere sa distinga mai usor intre cardul de credit sau cel de debit si alte tipuri de carduri din portofel si sa ajute la pozitionarea corecta a cardului in terminalul de plata. Design-ul tactil aplicat cardurilor de plata Visa este unul discret, care nu atrage atentia potentialilor infractori asupra dizabilitatii unei persoane.

Pentru a se asigura ca designul poate fi reprodus la scara larga, Visa Europa a colaborat cu cea mai mare companie specializata in tehnologii de securitate, Oberthur Technologies.

Astfel, se introduce in premiera o caracteristica a cardului, tiparita si pe verso, iar bancile emitente vor putea, de asemenea, sa adauge si alte elemente de design pe suprafata cardului, care sa permita o identificare mai usoara. Caracteristica tactila poate fi cu usurinta integrata in designul existent al cardului, la costuri mici pentru bancile emitente care vor dori sa o reproduca pe orice card Visa sau V Pay.

Citeste si:
Pensionarii din Capitala pot solicita carduri de calatorie gratuite
Pensionarii din Capitala pot...

”Design-ul tactil permite ca un card sa fie rapid localizat si diferentiat de alte carduri din portofel, sporind siguranta nevazatorilor si a persoanelor cu deficiente de vedere la achizitionarea de bunuri cu cardul. Bancile membre si clientii lor, deopotriva, au cautat o solutie si, in urma unor consultari ample, am ajuns la concluzia ca aceasta este o optiune concreta care va simplifica utilizarea cardurilor”, a declarat Marc O’Brien, Managing Director Marea Britanie si Irlanda, Visa Europe.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.