Televiziunea Mooz Dance, care va difuza muzica dance, a primit licenta audiovizuala prin satelit in sedinta de joi a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), postul urmand sa fie lansat in acest an.

CNA a analizat in sedinta de joi solicitarea societatii Mooz TV SRL din Bucuresti de acordare a unei licente audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Mooz Dance.

Actionarii societatii Mooz TV SRL sunt Cristinel Popa (70%) si Ionut Samoila (30%). Popa este fondatorul Eastern Space Systems, o companie de comunicatii prin satelit, prin care va fi ridicat semnalul la satelit al Mooz Dance.

In cadrul sedintei CNA de joi, Ionut Samoila a spus ca televiziunea Mooz Dance va difuza in special muzica dance, dintre care 40% muzica dance romaneasca. "Muzica va fi suta la suta europeana, pentru ca am observat ca publicul iubeste aceasta muzica", a spus Ionut Samoila, conform MEDIAFAX.

Potrivit lui Ionut Samoila, postul Mooz Dance face parte din pachetul de televiziuni muzicale la care este actionar. Samoila mai detine, din iulie 2010, licente audiovizuale pentru televiziunile Mooz Hits (dedicat muzicii lumii) si Mooz Ro (care difuzeaza muzica romaneasca), ce sunt difuzate in prezent exclusiv pe serviciul IPTV al Romtelecom si care ar urma sa fie retransmise din luna iulie si pe platforma DTH Dolce, detinuta tot de Romtelecom.

Daca Mooz Hits si Mooz Ro au semnat parteneriate exclusive cu Rocnamtelecom, postul Mooz Dance va fi destinat tuturor platformelor digitale din Romania. "Nu va fi un post free-to-air (liber la retransmisie, n.r.). Ne dorim sa fie pentru toate platformele", a spus Ionut Samoila.

  • El a precizat ca televiziunea Mooz Dance va fi lansata in acest an.

Potrivit dosarului depus la CNA, o parte din programul Mooz Dance va fi interactiv - telespectatorii vor alege melodiile care sunt difuzate. Totodata, pe post vor fi difuzate, intre orele 6.00 - 10.00 si 18.00 - 21.00, si productii originale.

Publicul tinta al Mooz Dance este format din femei si barbati cu varste cuprinse intre 12 si 45 de ani.

Studiourile televiziunilor Mooz Hits, Mooz Ro si Mooz Dance sunt in Bucuresti, echipa celor trei posturi numarand in prezent zece persoane, printre care si Valeriu Rus, director de programe.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

In afara de pachetul de televiziuni Mooz, Ionut Samoila este actionar minoritar la televiziunea Party TV, in actionariatul careia se regaseste si cantaretul Costi Ionita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.