Sute de programatori din toata lumea sunt asteptati la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea editie Open Hack si, totodata, prima din Estul Europei si Romania, gazduita de Yahoo!.

Yahoo! organizeaza Open Hack Europe la Bucuresti, in zilele de 14 s i 15 mai. Evenimentul va oferi dezvoltatorilor oportunitatea de a-si manifesta creativitatea, ajutandu-i sa realiza produse noi si inovatoare, ce vor influenta intreaga platforma de digital media a Yahoo!.

Dezvoltatorii vor putea sa hack-uiasca, folosindu-se de o gama extinsa de servicii, de la continut best-in-class, la produse de advertising si consumer de top, precum tehnologii de cautare, comunicatii, tehnologii mobile si de televiziune conectata.

Sute de programatori din toata lumea sunt asteptati la Crystal Palace Ballrooms pentru a lua parte la a paisprezecea editie Open Hack si, totodata, prima din Estul Europei.

Comunitatea globala de dezvoltatori reprezinta un segment important al business-ului Yahoo!. Pasiunea acestora, alaturi de zona de tehnologie si de influenta a Yahoo!, sunt ceea ce impulsioneaza inovarea la nivel global si creativitatea in zona Web. Evenimentele de hack, popularizate de catre Yahoo! si echipele sale globale de tehnologie, reunesc programatori, dezvoltatori si designeri in cadrul unei experiente incitante si distractive. In decursul a doar 24 de ore, acesti oameni vor fi adusi impreuna pentru a crea si testa aplicatii si programe create de la zero, folosind tehnologii Yahoo! si API-uri deschise.

"Etosul fundamental al Open Hack-urilor este ca oricine are pasiune si creativitate se poate servi de open web – API-uri, open source data – pentru a inova si a avea impact asupra unor milioane de utilizatori de internet,” a declarat Raymie Stata, Chief Technology Officer, Yahoo!. „Am ales Bucurestiul pentru Open Hack-ul European pentru ca Romania este un hot spot international pentru dezvoltatorii de software talentati si pentru ca Yahoo! are un public atat de numeros si entuziast in aceasta regiune. Cota de piata a Yahoo! in Romania a crescut la peste 90%, devenind, astfel, o ţinta deosebit de atragatoare pentru dezvoltatori. Sunt extrem de incantat ca pot juriza hackerii la acest eveniment si astept cu nerabdare sa asist la creativitatea participantilor”.

Evenimentul de la Bucuresti incepe sambata, 14 mai, printr-o serie de workshop-uri tehnice, urmate de un „hackathon”, o perioada non-stop de codare de 24 de ore. Serviciile si API-urile precum YUI, YQL si BOSS sunt nucleele in jurul carora se construiesc aplicatii noi si interesante. YUI este un framework open-source foarte popular, scris cu ajutorul JavaScript si CSS, prin care se pot construi aplicatii web complexe si interactive. YQL, Query Language-ul Yahoo! este un limbaj expresiv, similar SQL, ce permite dezvoltatorilor sa sa filtreze si sa imbine date de-a lungul serviciilor Web. In final, BOSS este un API de date ce ofera dezvoltatorilor acces la cautari web, content de imagini sau stiri. Toate lucrarile vor fi jurizate duminica, iar cele mai bune dintre acestea vor fi premiate si promovate catre dezvoltatorii din reteaua Yahoo!. Pentru a viziona agenda completa, dati click aici.

Citeste si:
Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea...
Hacker român extrădat în SUA...

La evenimentul de la Bucuresti vor participa si cativa dintre cei mai apreciati programatori si dezvoltatori din lume, inclusiv Douglas Crockford, cunoscut pentru popularizarea limbajului JavaScript JSON (JavaScript Object Notation).

Dezvoltatorii care vor sa se inscrie la eveniment o pot face in mod gratuit aici si sunt invitati sa descopere API-urile si tehnologiile Yahoo! pentru dezvoltatori .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.