Guvernul estimeaza ca va colecta in urmatorii trei ani venituri de 8,8 miliarde lei prin plati suplimentare care vor fi impuse "contribuabililor cu risc fiscal ridicat", urmare a intensificarii actiunilor de control, la care se vor adauga incasari de 160 milioane lei din impozitarea marilor averi.
Aceste venituri vor fi suplimentate cu alte fonduri colectate prin verificarea preturilor de transfer in cazul firmelor care efectueaza tranzactii cu persoane afiliate, a companiilor din comertul electronic, a operatorilor economici care solicita rambursari de TVA de peste 50.000 euro, a persoanelor fizice care au obligatia platii TVA, precum si prin intarirea controlului la vami, se arata in proiectul Strategiei fiscal-bugetare a Guvernului pentru perioada 2012-2014, document obtinut de Mediafax.
  • Contributiile sociale vor fi reduse cu doua puncte in partea a doua a acestui an, in schimb cota unica de impozitare si taxa pe valoarea adaugata vor fi mentinute la actualul nivel si in urmatorii trei ani.

Veniturile bugetului general consolidat gestionate de Agentia Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru urmatorii trei ani sunt estimate pe un trend crescator, la un total de 51,5 miliarde lei, din care 8,6 miliarde lei (1,44% din PIB) colectate in 2012, 16,3 miliarde lei (2,48% din PIB) in 2013 si 26,5 miliarde lei (0,57% din PIB) in 2014.

Citeste mai multe despre acest subiect pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.