Cu un simt al investitiei de exceptie, Warren Buffet face din orice eveniment o masinarie de facut bani. Afla cum cutremurul devastator din Japonia este transformat in viitori mii de dolari.

Cutremurul devastator din Japonia este un"eveniment extraordinar" care creeaza oportunitati pentru cumpararea de actiuni ale companiilor nipone, apreciaza investitorul.

In acest context, bursele japoneze au scazut substantial, iar yenul s-a apreciat, determinand membrii G7 sa intervina pe piata valutara pentru limitarea ascensiunii monedei nipone.

"Eforturile de reconstructie vor necesita timp, dar (dezastrul - n.r.) nu va schimba viitorul economic al Japoniei. Daca as detine actiuni nipone, cu siguranta nu le-as vinde", a afirmat Buffett, conform MEDIAFAX.

El s-a aflat luni in vizita la o fabrica nord-coreeana detinuta de o companie pe care o controleaza.

"De multe ori cate un eveniment extraordinar apare din senin si aduce oportunitati de cumparare. Am vazut aceasta intamplandu-se in SUA si in intreaga lume. Nu cred ca Japonia va face exceptie", a spus Buffett.


Miliardarul este supranumit "Oracolul din Omaha" pentru succesul strategiei sale de investitii pe termen lung.

Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a scazut saptamana trecuta cu mai mult de 10%. Bursele nipone au fost inchise luni.

Omul de afaceri a aratat ca Berkshire Hathaway, companie de investitii pe care o detine, este in cautare de achizitii importante. Berkshire a cumparat saptamana trecuta producatorul american de chimicale Lubrizol cu 9 miliarde de dolari.

Buffett ocupa locul trei in topul marilor miliardari ai lumii realizat de Forbes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.