Warren Buffett, supranumit Oracolul din Omaha, a iesit la vanatoare si 45 de companii se incadreaza in criteriile investitorului pentru achizitii majore in 2011, informeaza Bloomberg.

Vestea ca miliardarul american Warren Buffett (foto) a pregatit 38 de miliarde de dolari pentru achizitii majore anul acesta a agitat apele pietelor internationale. Pe lista de cumparaturi a lui Buffett sunt incluse cel putin 45 de giganti din aparare, agricultura si energie, conform jurnalistilor de la Bloomberg.

De obicei, setul de criterii dupa care se ghideaza miliardarul presupune achizitionarea de companii din domenii "simple", cu profituri brute "consistente", de peste 75 milioane de dolari anual, potential "crescut" de dezvoltare si o "buna" returnare a investitiei, preferabil fara riscuri ascunse sau datorii.

Raportul trimis actionarilor anul acesta nu face exceptie de la respectivele criterii, mai ales ca Buffett a mentionat importanta investitiilor in infrastructura si echipamente.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.