Catastrofa naturala care a lovit Japonia la sfarsitul saptamanii trecute a propagat rapid un val de panica in marile piete financiare.
In timp ce pietele de capital si monedele se prabusesc iar marii asiguratori vor plati despagubiri istorice, Romania a fost ocolita de efecte majore
  • Evolutia leului, decuplata de evenimentele din Japonia

Leul a ramas indiferent la catastrofa din Japonia, inregistrand chiar si o usoara apreciere fata de moneda europeana. Economistii sustin ca evenimentele din Asia nu au avut nici o influenta asupra cursului de schimb si asupra leului, aprecierea monedei nationale avand la baza, mai probabil, posibilele interventii ale bancii centrale.

Putem spune ca, mai degraba, evenimentele din Japonia nu au influentat leul. O depreciere a monedelor din regiune ar fi fost probabila, dar leul beneficiaza, probabil, de o anumita sustinere din partea bancii centrale”, a explicat, pentru Wall-Street.ro, Vlad Muscalu, economist in cadrul ING Bank Romania.

ING Bank estimeaza un curs de schimb de 4,15 lei pentru un euro la finalul acestei luni. Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni un curs de referinta de 4,1843 lei/euro, in scadere fata de nivelul din ziua cutremurului din Japonia, cand cursul anuntat era de 4,2048 lei/euro.

Citeste ai multe despre evolutia leului si criza din Japonia pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.