Apple a lansat miercuri, la San Francisco, cea de-a doua versiune a tabletei iPad, intr-un show sustinut de CEO-ul Steve Jobs, in ciuda problemelor sale de sanatate si speculatiilor.

Aparitia lui Jobs, aflat in concediu medical de la sfarsitul lunii ianuarie, a impins in sus actiunile Apple, calmand investitorii si fanii care se temeau ca acesta are probleme de sanatate.

Plin de energie, Jobs a atacat companiile rivale si a ridiculizat tabletele concurente, sfidand informatiile aparute in unele tabloide cum ca ar fi grav bolnav.

In stilul sau caracteristic, liderul Apple a descris cu pasiune iPad 2, reusind un show de lansare tipic masinii de marketing a companiei americane.


La un pret de referinta de 499 de dolari pentru versiunea de baza, iPad 2 este mai subtire decat un iPhone 4, de doua ori mai performanta decat prima varianta, lasata cu mai mult de un an in urma, si are camere video pe ambele parti, facilitand videochatul.
  • Cand va ataca iPad piata ?

iPad 2 va intra pe piata americana pe 11 martie si urmeaza sa-si faca aparitia in alte tari pe 25 si 26 martie.

  • Ce are nou tableta Apple?

Tableta are procesor dual core Apple A5 de 1 GHz, iar performaniele grafice depasesc de pana la noua ori prima versiune iPad, potrivit Engadget.

iPad 2 are pe spate o masca mai mare pentru difuzoare, iar displayul este un LCD IPS cu rezolutie de 1024x768, similar cu cel de pe prima tableta.

  • Cat va costa iPad 2?

Schema de preturi incepe de la 499 de dolari pentru varianta de baza, cu 16 GB de stocare si conectivitate limitata la WiFi, si ajunge la 829 de dolari pentru versiuena cu WiFi, 3G si 64 GB de spatiu. iPad 2 are iesire HDMI capabila de a reda clipuri si filme la rezolitie 1080p, insa adaptorul necesar pentru conectarea la un display costa inca 39 de dolari.

Apple a vandut aproape 15 milioane de iPad-uri in 2010 dupa lansarea din aprilie, de trei ori cat estimau unii analisti. Compania ar putea vinde inca 30 de milioane in acest an, generand venituri de aproape 20 de miliarde de dolari, in pofida aparitiei a numerosi competitori, precum Samsung, Motorola, Hewlett-Packard, Dell sau Research In Motion.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

La fel ca pe piata smartphone-urilor, principalul rival al Apple se va dovedi cel mai probabil sistemul de operare Android al Google, integrat de numerosi producatori de gadget-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.