Bernard Madoff, bancherul de pe Wall Street cazut in disgratie, a declarat in primul sau interviu de cand este in inchisoare, ca institutiile financiar-bancare stiau despre schema sa Ponzi, care a dus la "evaporarea" a miliarde de dolari. Totodata, fostul bancher a mai spus ca nu se astepta ca prabusirea "castelului sau financiar de carti" ii va distruge familia.

Madoff nu a dat numele niciunei institutii financiar-bancare in primul sau interviu acordat de cand este in inchisoare, insa a declarat ca atat bancile, cat si fondurile de headging cu care colabora "i-au fost complici intr-o forma sau alta". Fostul bancher a adaugat ca acestea nu au fost capabile sa examineze in detaliu datele finaciare si orice alta informatie pe care le-ar fi dat-o.

  • "Stiau cu siguranta. (...) Insa atitudinea lor era ceva de genul: 'Daca faci ceva ilegal, noi nu vrem sa stim", a declarat Madoff in interviul acordat publicatiei americane The New York Times.

Madoff, care este inchis cu o pedeapsa de 150 de ani la Complexul Corectional Federal Butner din Statele Unite ale Americii, a dat inteviul prin intermediul e-mailului si in timpul unei intalniri private care a durat doua ore. Reporterul care l-a intervievat pe bancher este Diana B. Henriques, care scrie o carte despre scandalul Madoff, potrivit The Huffington Post.

Bancherul cazut in disgratie, care acum are 72 de ani, a vorbit despre efectele fraudei asupra familiei sale, despre suicidul fiului sau Mark Madoff, din 11 decembrie, si despre eforturile depuse pentru recuperarea banilor victimelor sale. [Unul dintre fii lui Madoff, gasit mort in apartamentul sau din New York]

Tribunalul care a judecat cazul lui Madoff l-a insarcinat pe Irving Picard sa incerce sa recupereze, in numele fostului bancher de pe Wall Street, banii victimelor sale. Acesta a intentat un proces bancii JPMorgan Chase, sustinand ca banca are o serie de operatiuni mai putin legale, insa banca a negat acuzatiile.

Madoff a mai spus ca ii daduse lui Picard si echipei sale de avocati "informatii esentiale in recuperarea activelor financiare de la persoanele care i-au fost complici la frauda in care a fost implicat", insa Picard a refuzat sa dea vreo declaratie legata de cele spuse de fostul bancher. [Cea mai mare frauda financiara din istorie: Nume noi pe lista acuzatilor]

Pana in prezent, circa 10 din cele circa 65 de miliarde de dolari la cat a fost estimata cea mai mare frauda din istorie, au fost recuperate in urma multor procese si intelegeri.

Citeste si:
Vlad Prioteasa, fondator Gift Idea, ne povestește cum este...
Vlad Prioteasa, fondator Gift...

Citeste si: Diavolul Madoff - o papusa antistres de succes


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.