La cateva zile dupa negarea oricaror zvonuri conform carora Facebook ar lansa prorpiul telefon, primul video cu noul smartphone face ravagii pe internet.

Initial, oficialii Facebook, cea mai mare retea de socializare la nivel mondial, dezminteau si negau existenta vreunui plan de lansare a telefonului mobil Facebook. In prezent, vor fi lansate chiar mai multe modele create de producatori diferiti, scrie TechCrunch.


Primul model va fi construit de INQ Mobile, o compania britanica lansata in 2008, si se va numi INQ Cloud Touch.

De asemenea, un alt producator care lucreaza cu Facebook la crearea unui telefon este compania taiwaneza HTC, cea care a creat de altfel si Nexus One, primul telefon lansat de Google, scrie Financial Times.

Cateva detalii tehnice au fost dezvaluite, dupa cum urmeaza: Noul telefon va iesi in piata internationala in luna mai a acestui an, si mai tarziu in Statele Unite. Folosind platforma Android, telefonul promite o experienta unica "conectata" in permanenta cu prietenii de pe Facebook. Toate informatiile si noutatile vor fi afisate pe front page-ul smartphone-ului, iar navigarea printre prieteni va fii mult mai usoara, in timp ce calculatorul telefonului va fi sincronizat automat cu zilele de nastere si evenimentele de pe pagina ta de Facebook.

Pretul unui astfel de telefon ar putea ajunge la aproximativ 50 de dolari cu abonament si chiar 250 de dolari la liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.