Fondata in 2004, intr-un dormitor de la Universitatea Harvard, Facebook este in prezent cea mai mare retea de socializare din lume, numarul utilizatorilor putand depasi anul acesta pragul de 600 de milioane. Vezi aici o trecere in revista a celor mai importante momente din istoria de sapte ani a retelei fondate de Mark Zuckerberg.

  • 2005 - crestere fulminanta a numarului de utilizatori
In mai 2005 Facebook atragea o runda de finantare in valoare de 12,8 mil. dolari din partea fondului de investitii Accel Partners. Este cumparat domeniul facebook.com de la Aboutface Corporation pentru 200.000 de dolari.

In luna septembrie a aceluiasi an, Zuckerberg oferea acces la reteaua de socializare si liceelor, ca un pas "firesc" in dezvoltarea proiectului. O luna mai tarziu, Facebook era disponibila universitatilor si colegiilor din SUA, Canada, Mexic, Puerto Rico si Marea Britanie. Au primit acces ulterior si universitati din Australia si Noua Zeelanda, numarul institutiilor de invatamant prezente in retea fiind de 2.000 de colegii si peste 25.000 de licee din SUA, Irlanda, Canada, Mexic, Australia, Marea Britanie, Noua Zeelanda.

  • 2006 - 52 mil. dolari

In 2006 BusinessWeek scria despre o posibila preluare a retelei de socializare. Facebook a refuzat o oferta de 750 de milioane de dolari, insa potrivit unor surse apropiate discutiei pretul real oferit s-ar fi apropiat de 2 miliarde de dolari, potrivit Empoweryou.

In august Facebook adauga in retea universitatile din Germania si licee din Israel. Reteaua introducea Facebook Notes, o optiune de blogging, ce permitea utilizatorilor sa comenteze asupra informatiilor postate de alti membri. Ulterior Facebook permitea accesul in retea oricarui membru cu o adresa de e-mail valida.

Reteaua ajunsese la 12 milioane de utilizatori si o cifra de afaceri de 52 mil. dolari.

  • 2007 - 150 mil. dolari si 50 mil. utilizatori
Facebook anunta intentia de a introduce anunturi publicitare pe site, devenind astfel un competitor direct pentru companii online precum Craiglist. Acest proiect, denumit Facebook Marketplace, a fost lansat in mai 2007.

Compania lui Mark Zuckerberg anunta in luna iulie prima sa achizitie, Parakey Inc. de la Blake Ross si Joe Hewitt.

Citeste integral despre cele mai importante momente din evolutia Facebook pe wall-street.ro

Citeste si:
WhatsApp a picat în toată lumea. Utilizatorii au întâmpinat...
WhatsApp a picat în toată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.