Un fost trader al Societe Generale a fost condamnat la New York pentru furt de secrete comerciale si risca pana la cinci ani de inchisoare, dupa ce a recunoscut in instanta ca a copiat software-ul de speed-trading al bancii franceze, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.

Samarth Agrawal (27 de ani), cetatean indian, a fost gasit vinovat vineri de juratii unei instante din New York dupa un proces care a durat numai doua saptamani.

Fostul trader a recunoscut in timpul unei marturii ca intentiona sa foloseasca programul copiat pentru a construi un sistem de trading rapid la noul sau loc de munca, fondul de hedging Tower Research Capital LLC, unde a fost angajat in luna aprilie.

Agrawal considera ca a gresit si asteapta condamnarea, care va fi anuntata de judecatori pe 24 februarie si s-ar putea ridica la cinci ani de inchisoare.

Citeste articolul integral pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.