Avionul cu care s-a intors delegatia romana care a lansat brandul de turism la Shanghai a ratat prima decolare din cauza asezarii inadecvate a bagajelor si a plecat spre Bucuresti cu trei ore mai tarziu decat era programat.

Avionul, un Airbus A310 apartinand companiei Tarom, a fost oprit in momentul in care incepuse sa accelereze pe pista din cauza ca aparatura de la bord semnala o problema, scrie MEDIAFAX.

In avion erau peste 150 de persoane, delegatiile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, ale Ministerului Afacerilor Externe, jurnalisti, artisti, printre care Gheorghe Zamfir, Nicolae Voiculet sau Andreea Banica, dar si Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

Din cele doua delegatii ministeriale lipseau Elena Udrea si Teodor Baconschi care, chiar daca au insotit delegatiile la plecare, marti, s-au intors mai devreme de la Shanghai.

Potrivit pilotilor, problemele pentru care decolarea a fost ratata s-au referit la aranjarea defectuoasa a bagajelor in cala, motiv pentru care avionul se putea dezechilibra in aer. Bagajele au fost reasezate in cala dupa ratarea decolarii.

Avionul trebuia sa decoleze sambata, ora locala 18.00 (13.00 ora Romaniei). Aeronava a ajuns in tara dupa 11 ore de zbor duminica, la 02.00, ora Romaniei.

Tot pentru a echilibra avionul, al carui combustibil se dilatase din cauza caldurii din Shanghai, pasagerii au fost obligati sa se mute din spatele aeronavei catre fata timp de o ora de la decolare.

Delegatia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si cea a Ministerului Afacerilor Externe a lansat joi la Shanghai brandul turistic al Romaniei, cu sloganul "Explore the Carpathian garden".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.