Guvenul Romaniei ar economisi suficient de mult cat sa construiasca pana la 36 de km de autostrada pe an sau sa plateasca doua treimi din cheltuielile cu dobanzile pe care le plateste lunar pentru imprumuturile deja contractate. Mai precis, circa 60 de milioane de euro pe luna!

Desi guvernul nu a anuntat inca nimic precis, tot mai multe zvonuri anunta inca un val de disponibilizari in randul bugetarilor. Numarul persoanelor ce ar putea fi concediate variaza de la 75.000 pana la 100.000, in timp ce economiile realizate prin aceasta masura dura ar putea pastra pana la 60 de milioane de euro lunar. Astfel, cu banii economisiti, statul ar putea construi lunar intre 2 si 3 km de autostrada, iar intr-un an pana la 36 km, luand in calcul costul pe un kilometru, care ajunge la circa 20 de milioane de euro, conform datelor Ministerului Transporturilor, scrie EVZ.ro.

75.000 de bugetari vor fi concediati in 2010

Basescu nu mai sustine cresterea deficitului in detrimentul investitiilor

Potrivit unui calcul realizat de Evenimentul Zilei, daca nu ar fi platite timp de o luna salariile a 75.000 de persoane, calculate la un castig salarial mediu brut pe economie de 1.940 lei, la care se adauga contributiile angajatorului aferente remuneratiilor, in suma de 550 lei pe luna, statul ar face economii de aproximativ 45 de milioane de euro. Iar in situatia in care numarul bugetarilor concediati ar ajunge la 100.000 de oameni, suma economisita lunar s-ar apropia de 60 de milioane de euro. Acesti bani ar fi suficienti sa acopere mai bine de doua treimi din cheltuielile cu dobanzile pe care le plateste lunar guvernul pentru imprumuturile pe care le rostogoleste.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.