Aproximativ 75.000 de bugetari isi vor pierde locurile de munca in acest an, insa somerii nu vor fi lasati de izbeliste, anunta Guvernul.

Estimarea apartine consilierului personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul. Analiza consilierului premierului Boc a pornit de la exemplul Poloniei, care cu populatie dubla fata de Romania are 1,8 milioane bugetari, in timp ce tara noastra are 1,4 milioane bugetari, scrie Gandul.

Andreea Vass sustine, pe blogul personal, ca presedintele Basescu are dreptate in privinta pastrarii unui numar prea mare de bugetari. „Are dreptate (Traian Basescu - n. red.). Numarul bugetarilor civili s-a redus cu doar 36.500 de persoane pana in februarie 2010, adica cu 3,5% fata de sfarsitul anului 2008”.

Ce spun ceilalti ministri

Potrivit ministrilor Muncii si Finantelor numarul de someri ar putea fi chiar mai mare de 75.000.

Mihai Seitan - 80.000 de bugetari concediati.

Sebastian Vladescu - 100.000 de bugetari concediati

Statul nu ii va "lasa de izbeliste" pe cei dati afara, Guvernul putand opta pentru cateva instrumente, precum subventii la angajare si pentru munca temporara - ca in Polonia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria - sau acordarea de credite fiscale pentru fiecare nou angajat, ca in SUA, se arata in analiza. O alta categorie de masuri sunt cele de sprijinire a somerilor pentru a-si gasi un loc de munca.

Cititi mai multe in Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.