Din dorinta de a reduce costurile pentru a supravietui crizei, multe companii locale au renuntat la calatoriile corporate, preferand zborurile la clasa economica.
Numarul persoanelor care zboara la clasa business este mult mai redus comparativ cu anul 2008, din cauza contextului economic global, potrivit Wall-Street.

„Tendinta este ca atat in cazul corporatisitlor, cat si a calatorilor individuali, de a urmari, mai mult decat oricand, raportul calitate pret”, a declarat Emil Delibashev, director comercial British Airways pe regiunea Balcani. Conform declaratiilor acestuia, numarul de pasageri transportati in 2009 din Bucuresti de compania aeriana britanica, este "multumitor".

Industria aeriana din Romania, care pana de curand era un „pamant al fagaduintei” pentru companiile aerine, a inceput sa resimta efectele crizei, numarul de pasageri transportati scazand si determinand multi transportatori sa adopte masuri extreme.

In aprilie, British Airways, cea de-a treia companie aeriana din Europa, a raportat primele pierderi anuale din 2002 incoace (375 milioane lire sterline, echivalentul a595 milioane dolari), din cauza scaderii traficului de pasageri, in contextul recesiunii economice globale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.