Business 9 Iunie 2009 18:35
Lantul de restaurante de tip fast-food Snack Attack a intrat in insolventa in urma plangerii depuse impotriva companiei de catre furnizorul de produse din carne de pui Convidence Prod al carui avocat nu a informat actionarul principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii.
''La 6 aprilie a fost agreat un acord de esalonare a platilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate ca acordul a fost agreat si platile au inceput sa fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plingere impotriva Snack Attack, iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolventa. Snack Attack este nemultumita ca indeplinirea obiectivului sau de protejare a consumatorilor prin renuntarea la utilizarea carnii de pui neconforme cu standarele impuse de normele de siguranta a alimentelor este impiedicata de eroarea avocatului furnizorului care a actionat fara informarea actionarului principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii de insolventa. Avocatul a actionat fara aprobarea actionarului, fapt confirmat si de cererea de renuntare la judecata adresata Tribunalului Bucuresti'', anunta operatorul fast-food.

Compania Snack Attack a initiat un recurs impotriva deciziei judecatoresti.

"In prezent vanzarile au o evolutie foarte buna, salariile sunt platite la timp, iar activitatea nu inregistreaza nicio intrerupere. Toti furnizorii si clientii companiei au fost informati de situatie, toti exprimandu-si sustinerea in aceasta situatie delicata", se mai arata in comunicatul citat de NewsIn.

Pana la clarificarea situatiei, prin procedura de insolventa Snack Attack este sub observatie. Cel mai probabil, in etapa urmatoare compania va fi reorganziata, iar apoi activitatea va continua in mod obisnuit.

”Suntem surprinsi ca neprofesionalismul unui avocat dornic de afirmare personala poate cauza in ziua de astazi prejudicii unei companii responsabile fata de consumatori si fata de partnerii sai de afaceri. Furnizorul nostru a fost la fel de surprins. Este un caz de abuz din partea avocatului si nimeni nu va avea de castigat, acesta masura nu are sens si trebuie oprita imediat. Snack Attack este o companie responsabila, sanatoasa si in zece ani de activitate nu am avut niciun proces. Vrem sa ne continuam activitatea si sa nu mai fim trasi la raspundere atunci cand luam decizii, pentru a proteja sanatatea consumatorilor”
, a spus directorul general si actionar Snack Attack, Florin Balu.

Potrivit avocatului Marieta Anastasescu, administrator al acestui caz din partea Snack Attack, perioada de observatie este, conform prevederilor legii insolventei nr. 85/2006 , acea perioada „cuprinsa intre data deschiderii procedurii si data confirmarii planului sau, dupa caz, a intrarii in faliment”.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.