Statele Unite au decis sa suspende ajutorul alimentar acordat Coreei de Nord, la cererea regimului de la Phenian, a anuntat marti un purtator de cuvant al Departamentului de Stat, Robert Wood, subliniind ca SUA sunt ingrijorate pentru populatia nord-coreeana.

"Coreea der Nord a informat Statele Unite ca nu mai doresc sa primeasca ajutor alimentar american", a spus Wood, potrivit NewsIn.

"Vom lucra cu ONG-urile americane si cu interlocutorii lor nord-coreeni, pentru a ne asigura ca ajutorul alimentar care se afla deja in Coreea de Nord este distribuit populatiei", a adaugat el.

Statele Unite au distribuit 169.000 de tone de ajutor Coreei de Nord prin ONG-uri, in 2008-2009. Ultimul transport continea 5.000 de tone de ulei vegetal, precum si soia, a spus Wood.

"Fireste ca suntem dezamagiti. Este vorba despre un ajutor alimentar de care populatia nord-coreeana are nevoie. De aceea suntem ingrijorati", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.