Catalin Mahu, proprietarul companiei Trotter Restaurant, care controleaza restaurantele La Mama si cafenelele Cafepedia, estimeaza ca, pe fondul crizei economice, circa 20%-30% dintre cafenelele si restaurantele bucurestene isi vor inchide portile.

“In acest moment, cel putin 10 cafenele din Capitala sunt scoase la vanzare, insa nu cred ca isi vor gasi cumparatori in vremurile acestea. Cred ca pana la sfarsitul lui 2009 circa 20%-30% dintre cafenelele si restaurantele bucurestene se vor inchide pentru ca nu mai au clienti”, a declarat, pentru Wall-Street, Catalin Mahu, proprietarul Trotter Restaurant, care a adaugat ca marjele de profit din aceasta industrie sunt mult sub ceea ce se vehiculeaza, de 7%-12%.

Mahu nu considera micsorarea preturilor o solutie viabila pe timp de criza. “Sunt restaurante care au scazut cu pana la 50% pretul meniurilor, iar de aici se pot trage doua concluzii: fie in trecut isi pacaleau clientii cu preturi mult peste ceea ce ofereau, fie acum scad din calitatea serviciilor pentru a-si permite asemenea reduceri de preturi”, a declarat proprietarul La Mama.

El a adaugat ca preturile in cadrul lantului de restaurante pe care il detine au scazut nesemnificativ, cu pana la 4% in ultimele luni. Desi e foarte greu de estimat in ce procent va scadea numarul clientilor restaurantelor, Mahu a observat deja un declin de circa 5% in ultimele luni.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.