Guvernul a constituit un grup de lucru interministerial pentru reducerea, comasarea sau schimbarea numarului de taxe si tarife, iar concluziile vor fi prezentate pana pe 15 aprilie, a declarat Premierul Emil Boc.

"Am adoptat astazi (11 martie n.r) un memorandum cu privire la reducerea numarului de taxe si tarife incepand cu cele ale caror costuri de administrare sunt superioare incasarilor efective", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

El a adaugat ca in prezent sunt identificate 558 de impozite si taxe instituite printr-un numar de 185 de acte normative, "si, din nefericire, pentru foarte multe dintre aceste taxe, ne costa mai mult sa le administram decat sa luam bani efectiv din punerea lor in practica".

"Din acest punct de vedere, pana in data de 15 aprilie, pe un grafic pe care ministrul Finantelor il va prezenta, vom prelua de la ministere propunerile de anulare, reducere sau comasare a unora dintre aceste taxe si tarife pentru simplificarea legislatiei fiscale din Romania", a precizat Boc.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.