Companiile membre ale Asociatiei de Leasing Bancar (ALB) mizeaza, in acest an, pe cresterea volumului finantarilor cu peste 50%, pana la circa 850 milioane de euro, pe fondul dezvoltarii segmentului imobiliar. Dintr-un total al pietei estimat pana la finele anului 2005 la 1,8-2 miliarde de euro, membrii ALB urmaresc o cota de 45%. Cifrele avansate pentru intreaga piata de profil iau in calcul si intrarea unor societati specializate in domeniul leasingului imobiliar. Cele noua companii membre ALB au incheiat, in primele trei luni, 5.170 de contracte, in valoare totala de 169 milioane de euro.

Din totalul finantarilor, 72% au vizat autovehiculele si 25% echipamentele industriale. Sectorului imobiliar i-a revenit un segment reprezentand 3% din piata. Clientii corporativi au atras cea mai mare parte a finantarilor. Urmeaza componenta de retail, 6%, si sectorul public, 4%. O alta organizatie de profil, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), reuneste 33 de companii. Volumul bunurilor finantate de membrii Asociatiei a fost in primul trimestru de 215 milioane de euro.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.