Consiliul Concurentei a autorizat preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii care detine hotelul Athenee Palace Hilton Bucuresti de catre Ana Hotels, firma detinuta de vicepremierul George Copos. Potrivit Consiliului, prin preluarea de catre firma lui Copos a hotelului Hilton nu se produce o distorsiune a concurentei in piata romaneasca de profil. Piata relevanta o reprezinta serviciile hoteliere (cazare si alimentatie publica), iar in analiza au fost luate in considerare cotele de piata de pe segmentul hotelurilor de 4 si 5 stele, respectiv cotele exclusiv din segmentul de 5 stele.

Decizia nu specifica datele privind cotele de piata. Ana Hotels a achizitionat 1.148 de actiuni, reprezentand 52,47% din capitalul Athenee Phenix Group (APG), proprietarul hotelului Athenee Palace Hilton. De asemenea, Athenee Hospitality si Tehnofrig au cumparat cate o actiune APG, reprezentand 0,035% din societate. Tilturile i-au fost vandute lui Copos de Anjou Services SNC, Cibex International si Harcop Romania, toate cu sediul in Franta.

Contractul a fost incheiat sub trei conditii prealabile: exercitarea dreptului de preemtiune al asociatilor existenti, acordul finantatorilor cu privire la modificarile din actionariat si obtinerea avizului Consiliului Concurentei. Ana Hotels are ca obiect de activitate hoteluri si detine in proprietate unitatile Crowne Plaza - Bucuresti, Sportul, Bradul, Poiana, Centrul Regional - Brasov, Europa si Astoria - Eforie Nord.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.