Guvernul vrea sa inmoaie liderii sindicali momindu-i cu patrimoniul fostului UGSR - mamutul sindical de pe vremea comunismului.
Este vorba de un proiect de lege care zace de aproape un an fara sa capete avizul vreunui minister, iar acum, cand se pune problema mitingurilor de strada in viitoarea campanie electorala, pare sa fi devenit prioritar pentru guvernanti. Cu o zi inainte de ultima negociere Guvern - sindicate asupra salariului minim pe economie, ministrul Muncii declara ca va discuta cu premierul despre legea de retrocedare a patrimoniului sindical, „o problema pe care ne-am dori sa o solutionam in scurt timp”.

Iar la negocierea care a durat mai bine de cinci ore s-a vorbit intr-adevar si despre patrimoniu, nu doar despre amaratii care lucreaza pe salariul minim de 500 de lei. Cine a deschis cutia Pandorei e greu de stabilit. Surse guvernamentale spun ca liderii sindicali au venit la discutii chititi sa-si vada sacii in caruta. Liderii sindicali vorbesc despre amestecarea patrimoniului in problema salariului minim ca despre necuratul in biserica si spun ca se simt jigniti de incercarea guvernului de a-i momi cu astfel de chestii pentru ca sa uite de revolta salariului minim.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.