Fostul ambasador al Romaniei in Irak, Mihai Stuparu, a primit, joi, Emblema de Onoare a Armatei Romane si i-a fost acordat gradul de colonel in rezerva de catre ministrul apararii, Teodor Melescanu, pentru contributia adusa la sustinerea misiunilor militarilor romani in teatrul de operatii din Irak.
Distinctia pe care a primit-o Mihai Stuparu i-a fost conferita in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul ministerului si la care au mai fost prezenti secretarul de stat in Ministerul Apararii, Georgeta Ionescu, seful Statului Major General, Gheorghe Marin, secretarul general al ministerului, Georgeta Gavrila si seful Statului Major al Fortelor Terestre,Teodor Frunzeti, se arata intr-un comunicat al MApN, remis joi, agentiei NewsIn.

Fostul ambasador a salutat rezultatele pozitive obtinute de militarii romani in cadrul operatiunilor din Irak si s-a aratat "mandru" ca a putut contribui la reusita acestor misiuni.

La randul sau, Teodor Melescanu a subliniat contributia lui Mihai Stuparu la toate eforturile armatei si a apreciat ca acesta si-a "facut pe deplin datoria si a avut o implicare de suflet in tot ceea ce a insemnat prezenta militara in Irak".

La finalul ceremoniei, amiralul Gheorghe Marin i-a multumit ambasadorului Stuparu pentru sprijinul acordat militarilor romani care au actionat in Irak si pentru ca a dovedit ca este alaturi de Armata Romana.
Decretul de rechemare a lui Mihai Stuparu din Irak a fost semnat de presedintele Traian Basescu in decembrie 2007. Stuparu a fost numit ambasadorul Romaniei la Bagdad in iulie 2004.
10 iulie 2008 16:59


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.