Festivalul International de Film Anonimul, ajuns la cea de a V - a editie, va avea loc, in acest an, intre 11 si 17 august la Sf. Gheorghe in Delta Dunarii, informeaza un comunicat al organizatorilor.
Din acest an, Festivalul Anonimul are doua sectiuni competitionale, de lungmetraj si de scrutmetraj fictiune & animatie, iar noul selector al Festivalului este Ludmila Cvikova, care ii urmeaza criticului Alex Leo Serban, al carui mandat s-a incheiat in 2007.

Ludmila Cvikova este, de asemenea, unul din selectorii Festivalului International de Film de la Rotterdam, unde ocupa si functia de coordonator de programe. Pe langa acestea, este si directorul artistic al Festivalului de Film de la Bratislava Artfilm.

La sectiunea de lungmetraj, din cadrul Festivalului International de Film Anonimul, sunt inscrise 9 filme, iar la sectiunea de scurtmetraj, 72 de pelicule de fictiune si animatie. Pentru selectie numarul inscrierilor la sectiunea de scurtmetraje a fost de 300 de productii din 41 de state, dintre care 26 sunt romanesti.
Dupa vizionarea tutror filmelor inscrise, criticul de film Margareta Nistor impreuna cu Ludmila Cvikova vor alcatui finala celor 72 de scurtmetraje care raman in concurs.

Atat titlurile celor noua filme de lungmetraj cat si juriile internationale ale celor doua sectiuni vor fi anuntate pe 1 august.

Filmul "Un barbat urmareste o femeie" va avea lansarea in cadrul festivalului si reprezinta un film-colaj alcatuit din sapte scurtmetraje care trateaza modul in care sapte tineri regizori romani (Alexandru Mavrodineanu, Ciprian Alexandrescu, Ivo Baru, Catalin Leescu, Paul Manolescu, Sorin Damian si Gabriel Achim) celebreaza stilul sau misterul feminin vazut prin ochiul unui barbat.

Se mai pot posta filmulete in cadrul sectiunii online a Festivalului pana la data de 15 iulie, iar votarea este deschisa pana pe 20 iulie. Castigatorul, care va fi anuntat pe 21 iulie, va beneficia de un premiu de 500 de dolari si o invitatie speciala la Festivalul Anonimul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.