Realitatea este departe de asteptarile romanilor. Daca la inceputul anilor 90, Romania avea 113 kilometri de auostrada, dupa 18 ani avem in plus doar 185 de kilometri. Altfel spus, constructia de autostrazi din Romania ruleaza cu 10 kilomentri pe an, informeaza The Money Channel.

La ora actuala, in Romania avem doar 298 de kilometri de autostrada, pe rutele cunoscute din Bucuresti pana la Cernavoda, Pitesti si Giurgiu. Insa o parte din tronsoanele de pe aceste autostrazi cu greu se ridica la standardele impuse de o astel de titulatura.

Cele mai mari probleme, ne-o spune istoria ultimilor ani, sunt la executia proiectelor de autostrazi contractate. In acest moment, pe mai multi de 260 de kilometri de austrada din Romania, troneaza inca avertismentul "Drum in lucru". Iar alti peste 1300 de kilometri de austrada se afla doar la stadiul de pregatire a demararii lucrarilor.

Din mult discutata Austrada Trannsilvania, a carei lungime proiectata este de 415 kilometri, nu a fost receptionat deocamdata niciun kilometru si doar un sfert din ea este in lucru. Iar la autostrada Bucuresti - Ploiesti - Brasov se lucreaza doar la al doilea tronson, Moara Vlasiei - Ploiesti.