Romania, din nou originala: sindicalistii protesteaza impotriva celor ce le ameninta veniturile. Legale si ilegale

Peste 200 de angajati ai Directiei Finantelor Publice (DGFP) Dolj au protestat ieri in fata institutie, in semn de solidaritate cu 31 de angajati ai institutiei suspendati din functii dupa ce au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.

Salariatii directiei sustin ca cei 31 de inculpati sunt nevinovati in cazul rambursarilor de TVA catre 42 de societati comerciale apartinand lui Jenica Boerica, Samir Spranceana si Ion Fotescu. "Dupa o cercetare nedreapta, colegii nostri sunt in situatia de a fi dati afara, de a li se pune sechestru pe bunuri, oameni care au copii de intretinut", s-a lamentat o functionara a Directiei.

Cei 31 de angajati ai DGFP Dolj fac parte din lotul de 36 de functionari care au fost trimisi in judecata pentru returnari ilegale de TVA in valoare de 30 de milioane de euro, bani incasati de oamenii de afaceri Samir Spranceana, Genica Boerica si Ion Fotescu. Paradoxal insa, fostul director general de la Finantele Publice Dolj, Lucian Zaharia, a fost scos de sub urmarire penala, desi acesta a avizat toate returnarile de TVA. De altfel, Spranceana, Boerica si Fotescu - considerati lideri zonali ai economiei subterane - erau cunoscuti in Craiova ca prieteni ai fostului director.

Mai mult chiar, Genica Boerica a sustinut in autodenunturile sale ca el l-a promovat pe Zaharia in functia de director general al Finantelor Publice Dolj, acesta primind si o parte din banii obtinuti fraudulos. La finalul anchetei insa fostul director a fost scos de sub urmarire penala deoarece "nu avea atributii directe de returnari de TVA, ci doar de indrumare si coordonare".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.