Claudiu Gabriel Vasilache, stabilit la Ancona, a returnat unui pensionar 1.000 de euro, bani pierduti de acesta in autobuz

Romanul de 40 de ani a fost premiat de un necunoscut italian pentru onestitatea de care a dat dovada atunci cand i-a restituit batranului italian portofelul cu bani.

"Mister X", asa cum a fost supranumit anonimul generos, si-a facut un obicei din a recompensa gesturile de omenie ale unor persoane nevoiase si despre care afla din paginile ziarului "Il Resto del Carlino - Il Giorno". Pe 27 iunie, romanul a gasit pe podeaua autobuzului cu care calatorea zilnic un portofel plin cu bani.

L-a predat imediat la o sectie a carabinierilor, si ulterior s-a descoperit ca portofelul apartinea unui italian de 75 de ani, iar suma reprezenta intreaga pensie lunara a acestuia, incasata chiar in aceeasi zi.

Cotidianul "Il Resto del Carlino" a publicat in doua pagini povestea romanului si imediat a primit solicitari si din partea altor ziare pentru a prelua subiectul. Ieri, romanul a primit prin intermediul lui Lorenzo Moroni, directorul redactiei Ancona a cotidianului amintit, doua bancnote de 500 de euro si un mesaj: "E un cadou din partea lui Mister X".

Muncitor pe santierul naval

Eroul nostru, originar din Hunedoara, s-a stabilit la Ancona de cateva luni, dupa ce a locuit pentru sase ani intr-o localitate de langa Brescia. Lucreaza ca lacatus pe santierul naval din Ancona si castiga in jur de 1.200 de euro pe luna. O parte din bani ii trimite in Romania copiilor dintr-o casatorie anterioara, Eduart Cosmin (18 ani) si Bianca Andreea (16 ani). Claudiu s-a recasatorit cu Maria Gabriela (34 de ani), asistenta la spitalul "Villa Igeea" din Ancona.

Locuiesc impreuna cu parintii Gabrielei si cu fiica ei de 6 ani, Cristina. Despre gestul lui, Claudiu spune ca este unul "absolut normal". "Veneam ca de obicei de la munca cu autobuzul 3, care e suficient de aglomerat la acea ora. Am cautat un loc pentru ca eram foarte obosit si am observat ca intre scaun si geam era un portofel", isi aminteste romanul.

"Nu m-am gandit deloc sa tin banii, mai ales ca am vazut ca e vorba o persoana in varsta. Initial m-am gandit sa-i duc portofelul personal, dar nu stiam unde este strada din buletin si nici timp sa o caut nu aveam", povesteste Gabriel.

Carabinierul a ramas perplex

A mers direct la carabinieri. L-a lasat perplex pe carabinierul care s-a ocupat de scrierea procesului-verbal cu franchetea lui.

In timp ce verifica ce contine portofelul, carabinierul i-a spus: "Nu prea sunt romani care sa faca ce faci tu". Gabriel i-a raspuns: "Lasa ca nici multi italieni nu sunt, ii aveti si voi pe ai vostri".

Pensionarul italian a vrut sa-i dea si el o recompensa pe care insa romanul a refuzat-o net spunand: "Dupa o viata de munca ai mai multa nevoie de bani ca mine".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.