Primaria Sibiu are mai multe proiecte de promovare a orasului ca destinatie turistica, insa sansele de reusita ar creste daca orasul ar fi promovat impreuna cu intreaga regiune Transilvania, se arata intr-o declaratie acordata ieri pentru NewsIn de catre primarul Sibiului, Klaus Johannis.

"Pregatim aparitii profesioniste pentru targurile de turism si in acelasi timp trebuie sa imbunatatim infrastructura de legatura dintre hoteluri si pensiuni", a afirmat Johannis.

Potrivit acestuia, municipalitatea poarta discutii cu cei din conducerea judetului pentru promovarea zonelor turistice, cum sunt Ocna Sibiului sau Marginimea Sibiului.

Johannis considera ca Sibiul se poate dezvolta turistic doar in conditiile in care va face parte dintr-un circuit al intregii regiuni. "In perspectiva avem o sansa de a deveni o tinta turistica permanenta doar daca promovam toata regiunea Transilvania", a spus Johannis.

La inceputul lunii februarie, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a anuntat infiintarea Asociatiei Regionale pentru Turism, care sa cuprinda sase judete: Sibiu, Mures, Harghita, Brasov, Covasna si Alba, care are ca scop promovarea acestei regiuni in strainatate. Alegerile locale au blocat procesul de infiintare a Asociatiei, dar nu si actiunile comune pe care membrii celor sase agentii judetene de turism doresc sa le desfasoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.