Peste 1,3 milioane de euro, majoritatea din fonduri europene, vor fi alocate in urmatoarele 18 luni in sprijinul luptei impotriva coruptiei din administratiile publice, in cadrul proiectului "Twinning Phare 2006", lansat astazi de Directia Generala Anticoruptie, a declarat seful DGA, Irinel Paun.

Proiectul va sustine implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie si urmareste revizuirea si simplificarea procedurilor administrative, precum si cresterea gradului de transparenta si de protectie a integritatii administratiei publice.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 1.315.000 de euro, din care 1.200.000 de euro sunt alocate din fonduri Phare, iar durata pe care se intinde este de 18 luni, arata NewsIn.

"Consider ca acest proiect are o importanta deosebita, mai ales in contextul necesitatii indeplinirii de catre Romania a Conditionalitatii numarul 4

"Adoptarea unor masuri suplimentare de prevenire si combatere a coruptiei, in special in cadrul administratiei locale" din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, instituit de Comisia Europeana", a declarat directorul DGA, Irinel Paun, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit sefului DGA, proiectul de twinning propune o abordare integrata la nivel national a luptei impotriva coruptiei, deoarece implica structuri din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice si Agentia Nationala a Functionarilor, Ministerul Justitiei si Ministerul Public, reprezentat prin Directia Nationala Anticoruptie.

In esenta, proiectul este dezvoltat pe cinci componente care urmaresc principiile si domeniile prevazute de Strategia Nationala Anticoruptie, respectiv: prevenirea savarsirii faptelor de coruptie, cresterea eficientei in combaterea coruptiei, simplificarea procedurilor administrative, transparenta si implicarea societatii civile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.