Denunturile lui Genica Boerica nu i-au convins pe procurori

36 de marunti functionari ai Finantelor Publice Dolj au fost trimisi in judecata pentru returnari ilegale de peste 30 milioane euro incasate, intre anii 2001-2004, de craiovenii Samir Spranceana, Genica Boerica si Ion Fotescu.

Seful celor 36, respectiv ex-directorul general Lucian Zaharia, a fost scos de sub urmarire penala, desi acesta a avizat toate returnarile de TVA.

Din dosar a fost separata implicarea lui Ristea Priboi, fost ofiter de Securitate, consilier al lui Adrian Nastase si apoi deputat PSD. In unele autodenunturi Priboi apare drept coordonator al retelei de returnari ilegale de TVA din judetul Dolj.

Lucian Zaharia, fostul director general al Finantelor Publice Dolj care intre anii 2002-2004 a avizat returnari de TVA de peste 1.700 miliarde lei vechi – record national absolut! –, a fost scos de sub urmarire penala, insa 36 dintre subordonatii sai au fost trimisi in judecata. Cei 36 sunt acuzati de abuz in serviciu, fiind invinuiti ca au returnat ilegal TVA in valoare de peste 30 milioane euro. Beneficiarele returnarilor ilegale au fost 42 de firme controlate de Samir Spranceana (incasari de peste 650 miliarde lei vechi), Genica Boerica (incasari de peste 280 miliarde lei vechi) si Ion Fotescu (incasari de 20 miliarde lei vechi). Cei trei beneficiari, cunoscuti in Craiova ca prieteni ai fostului director Lucian Zaharia, au fost deja trimisi in judecata de catre DIICOT-Parchetul General. Boerica si Spranceana sunt considerati lideri zonali ai economiei subterane, care, potrivit unor note ale serviciilor secrete, intre anii 2001-2004 ar fi fost sprijiniti in afaceri de mai multi politicieni ai PSD. Intre protectorii lui Boerica si Spranceana s-ar fi aflat Ristea Priboi si Adrian Nastase, precum si generali ai MIRA, intre care figura Tudor Cearapin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.