Presedintele Traian Basescu a reiterat, luni, la o Conferinta a Fundatiei Konrad Adenauer, desfasurata la Bruxelles, pozitia Romaniei in privinta nerecunoasterii independentei provinciei Kosovo, dar a afirmat ca autoritatile de la Bucuresti vor sprijini actiunile aliate in baza rezolutiei ONU privind acest lucru.

"Romania isi mentine politica de nerecunoastere a independentei declarate unilateral. In paralel, insa, vom sprijini derularea actiunilor aliate care au la baza Rezolutia 1244 a Consiliului de Securitate, cu intelegerea ca aceasta sau altele nu semnifica recunoasterea independentei Kosovo. Recunoasterea ramane strict la latitudinea statelor. Aceasta este acceptiunea noastra inclusiv in ceea ce priveste noile sarcini ale NATO in Kosov"', a declarat Traian Basescu, invitat special al conferintei referitoare la perioada care s-a scurs de la Summitul NATO de la Bucuresti.

Potrivit Rompres, seful statului roman a precizat ca singura arie in care tara noastra nu va fi prezenta va fi cea legata de "construirea noilor institutii din Kosovo". "Vom participa in continuare la KFOR si vom implica forte in Eurofor. Vom ramane solidari cu aliatii si prietenii nostri din Uniunea Europeana si NATO", a subliniat Traian Basescu.

Intrebat daca situatia din Kosovo poate constitui un precedent pentru judetele romanesti Harghita, Covasna si Mures, Basescu a reiterat faptul ca proclamarea unilaterala a independentei Kosovo nu constituie un precedent pentru nicio tara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.