Peste 5.000 de sindicalisti ai CNS "Cartel ALFA" se vor alatura protestelor initiate de reprezentantii CNSLR Fratia si vor picheta, incepand de marti, prefecturile din toata tara, a declarat luni, pentru NewsIn, liderul sindical Bogdan Hossu.

"Am hotarat sa incepem protestele dupa ce Executivul a aratat ca incearca sa amane la nesfarsit majorarea salariului minim pe economie. Noi ne-am tinut de cuvant si am trimis acea scrisoare Ministerului Muncii, in care justificam motivele pentru care ar trebui majorat salariul minim la 540 de lei, incepand cu 1 iulie, si ni s-a raspuns ca in termen de 10 zile ni se va da un raspuns. Aceasta asa-zisa negociere ar fi trebuit sa aiba loc in iunie si nu in luna in care trebuia sa intre in vigoare majorarea salariala", a explicat Hossu.

Bogdan Hossu a tinut sa precizeze ca, in a doua jumatate a lunii iulie, ar putea avea loc un miting de amploare in Capitala, la care sunt asteptati sa participe peste 20.000 de sindicalisti, din intreaga tara, in cazul in care Executivul refuza sa accepte majorarea salariului minim la 540 de lei.

Si presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat pentru Mediafax, ca sindicalistii vor iesi, de miercuri, in strada. Potrivit lui Petcu, acestia vor picheta, pe perioada nedeterminata, intre orele 9.00 si 12.00, sediile ministerelor Muncii, Economiei si prefecturilor din tara, in cazul in care premierul Calin Popescu Tariceanu nu va decide majorarea salariului minim la 540 de lei incepand din 1 iulie.

Petcu a spus ca refuza orice alta intalnire cu reprezentantii Guvernului, deoarece sindicalistii si-au exprimat punctul de vedere la discutiile de miercurea trecuta.

"Daca apucam sa incepem protestele, nu mai acceptam 540 de lei salariul minim, de la 1 iulie avem mandat sa cerem 600 de lei, pentru ca au crescut si preturile. Daca ne lasa sa intram in actiuni, vom continua pana la toamna, iar de la toamna vom da jos Guvernul", a precizat Petcu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.