Federatia Europeana a Jurnalistilor ii cere Presedintelui Romaniei sa refuze promulgarea legii "stirilor bune" si sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a se asigura ca standardele libertatii presei sunt respectate in tara lui, potrivit ununi comunicat de presa al FEJ, informeaza NewsIn.
"Nu poate fi o propunere mai absurda decat o lege a stirilor bune si a stirilor rele. Aceasta este o clara implicare politica in munca editoriala a jurnalistilor. Nu putem intelege motivatia acestei legi si cerem Presedintelui Romaniei sa nu o promulge", a declarat presedintele FEJ, Arne König, citat in comunicatul de presa.

Senatul Romaniei a adoptat, in unanimitate de voturi, proiectul de lege initiat de catre senatorul PRM Gheorghe Funar si deputatul PNL Ioan Ghise. Potrivit acestei legi, stirile trebuie transmise in mod egal, pozitive si respectiv, negative, pentru "a imbunatati climatul general si a oferi sansa publicului sa aiba perceptii echilibrate asupra vietii cotidiene, atat din punct de vedere psihic, cat si emotional".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.