Scriitorul Horia Roman Patapievici a fost distins, miercuri, de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta cu Ordinul Artelor si Literelor in Grad de Ofiter pentru capacitatea sa de a actiona in mai multe domenii si meserii.
Decoratia i-a fost acordata de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, in cadrul unei receptii care a avut loc la resedinta acestuia din Capitala. "Sunteti in primul rand un om de stiinta. Ati studiat fizica la Universitatea din Bucuresti si sunteti specializat in fizica solidului. Sunteti in aceiasi masura si filozof, revendincand la un inalt nivel mostenirea unei gandiri umaniste care a hranit traditia crestina si care reprezinta unul dintre pilonii Europei. Sunteti in acelasi timp un intelectual care doreste sa supuna societatea in care traieste criticii si judecatii sale", a remarcat ambasadorul francez, citat de Rompres.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.