CSAT a aprobat in sedinta de ieri participarea fortelor Armatei Romaniei in anul 2009 la misiuni de aparare colectiva, in sprijinul pacii, de asistenta umanitara si de tip coalitie, in afara teritoriului statului roman, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit sursei citate, fata de anul 2008, in anul 2009, fortele Armatei Romaniei ce pot participa la misiuni externe se diminueaza cu 541 de militari. Tot in cadrul sedintei de miercuri, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a prezentat o informare cu privire la riscurile si vulnerabilitatile inregistrate la frontierele tarii, cu privire la fenomenul contrabandei si al fraudelor vamale, traficul cu autoturisme furate si traficul ilegal cu armament.

De asemenea, CSAT a aprobat propunerea MIRA de participare cu 15 politisti la misiunea O.N.U (misiunea MONUK) din Republica Democrata Congo. Misiunea MONUK este cea mai mare misiune de mentinere a pacii sub egida O.N.U, la ea participand un numar de 56 de state, dintre care 15 state europene. Costurile participarii celor 15 politisti romani la misiune vor fi suportate de catre Natiunile Unite. In cadrul reuniunii CSAT, a fost analizat si programul de dezvoltare a infrastructurii rutiere si feroviare din Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.