Completul de 9 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul Parchetului Militar impotriva sentintei instantei de fond, in dosarul in care fostul ministru de interne, Mihai Chitac, a fost trimis in judecata pentru mineriada din 13-14 iunie 1990, relateaza NewsIn.

Astfel, magistratii au mentinut decizia de restituire la Parchet.

Parchetul Militar a invocat, in motivele de recurs, faptul ca nu ar fi nevoie de un aviz pentru cercetarea lui Mihai Chitac, in calitatea de fost ministru si in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, asa cum a stabilit instanta de fond, din mai multe considerente.

Astfel, procurorii au spus ca, in anul 1990, Mihai Chitac nu era numit legal ministru de interne, iar legea raspunderii ministeriale nu exista la acel moment. De asemenea, nici Constitutia nu era in vigoare la momentul 13 - 14 iunie 1990.

Mai mult, procurorii au spus ca procurorul militar gen.(r) Dan Voinea nu a facut acte de urmarire penala in dosar, asa cum a retinut instanta de fond cand a decis restituirea, acesta doar confirmand rechizitoriul.
In replica, avocatii inculpatilor au cerut respingerea concluziilor Parchetului si restituirea dosarului pentru refacerea urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.