Desi promisese 540 de lei de la 1 iulie, Executivul vrea sa inghete salariul minim la 500 de lei pentru restul anului. Sindicatele fierb si se pregatesc de actiuni care sa taie cat mai multe procente din cota PNL la alegerile generale
„O sa avem o toamna sindicala fierbinte”, avertizeaza liderii tuturor confederatiilor sindicale care se simt pacaliti de guvern. Executivul a decis sa nu creasca salariul minim la 540 de lei, asa cum promisese la sfarsitul anului trecut. Promisiunea a devenit chiar un act normativ, HG nr. 1507/2007, care stipula cresterea de la 1 iulie a salariului minim la 540 de lei, cu conditia atingerii „principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv cresterea produsului intern brut, tinta de inflatie, precum si de nivelul productivitatii muncii.“ Dar, joi, ministrul Finantelor a spulberat prin cateva cuvinte si hotararea de guvern, si linistea sindicalistilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.