Romania trebuie sa respecte standardele minime UE pentru recunoasterea reciproca a sentintelor in statele membre, iar cazul Nastase este un test pentru credibilitatea luptei anticoruptie, au declarat astazi in Bundestag ministrul justitiei Brigitte Zypries si deputatul Gunther Krichbaum.
"Vreau sa spun foarte deschis ca nu mi se pare deloc de inteles decizia comisiei juridice din Camera Deputatilor de a recomanda neinceperea urmaririi penale in cazul Nastase. Noi privim cazul Nastase ca pe un test de turnesol pentru combaterea credibila a coruptiei la nivel inalt. Nu cred ca este vreun reprezentant mai cunoscut al acestui domeniu trist, de aceea ne-am dori o urmarire penala independenta, fara ingerinte politice, in care sa se decida pe criterii strict juridice si conforme statului de drept vinovatia sau nevinovatia lui", a spus Gunther Krichbaum, presedintele comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german.

Krichbaum a facut o prezentare a celor patru obiective de referinta din cadrul mecanismului de cooperare si verificare impus Romaniei asupra carora Comisia Europeana se va pronunta in urmatorul raport sau raport, la 23 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.