Celebra taxa de bariera la intrarea in statiunea Mamaia a ajuns in atentia comisarului european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs, dupa ce autoritatile romane au constatat ca aceasta incalca legislatia europeana.

Potrivit prefectului de Constanta, Danut Culetu, membri ai Comisiei Europene vor veni la Bucuresti pentru a se interesa direct de situatia juridica a taxei lui Mazare. "Am aflat ca in Romania exista o astfel de taxa, am primit o plangere in acest caz. In acest moment, cazul este in analiza", a declarat pentru HotNews.ro Maria Assimakopoulou, purtatoarea de cuvant a comisarului Laszlo Kovacs. Comisia Europeana a fost sesizata de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, care a primit plangerea referitoare la ilegalitatea taxei din partea Prefecturii Constanta.

Prefectul Constantei a declarat ca va ataca din nou taxa de acces. "Vineri (n.r. - astazi) o sa avem o intalnire cu reprezentantii Comisiei Europene si o sa incercam o noua actiune in instanta pe legislatia europeana referitoare la dreptul de libera trecere", a declarat Danut Culetu. "Noi am contestat-o in permanenta, deoarece e abuziva si discriminatorie", adauga acesta.

Taxa a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005, in baza unei hotarari adoptate de Consiliul Local. Prefectura Constanta a atacat in contencios-administrativ hotararea. In prima faza, instantele din Constanta au anulat "taxa Mazare". Ulterior, primarul a facut recurs, iar in 2007 Curtea de Apel Constanta a decis ca taxa este legala. Astfel, din 12 iunie aceasta a fost reintrodusa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.