Pentru prima data in in istoria tarii noastre, la Bucuresti se va desfasura, in perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, Congresul Uniunii Internationale a Avocatilor, la care vor participa peste o mie de persoane din peste o suta de tari.
Decizia a fost luata de catre Uniunea Internationala a Avocatilor (U.I.A.), cea mai veche organizatie mondiala a profesiei de avocat, anunta, joi, printr-un comunicat de presa, avocatul Calin Ispravnic, membru in comitetul de organizare a congresului. Acesta este cel de-al 52-lea congres al Uniunii si va avea loc, la Palatul Parlamentului, sub egida sub egida: “Bucuresti - un pod catre viitor pentru Uniunea Internationala a Avocatilor”.

Principalele teme care vor fi abordate in cadrul congresului U.I.A. sunt "Societatea informationala: intrebari si raspunsuri", "Apa si dreptul", "Profesia de avocat: o afacere ca oricare alta?", "Dreptul concurentei: comparatie intre diferite modele practice".
"Pe parcursul celor patru zile ale lucrarilor congresului, cele patruzeci si doua de comisii participante vor dezbate si teme legate de dreptul afacerilor, practica generala si drepturile omului", se mai arata in comunicatul de presa.

Uniunea Internationala a Avocatilor este principala organizatie din lume care reprezinta profesia de avocat. A fost infiintata in anul 1927, avand printre membri fondatori Baroul Bucuresti si Uniunea Avocatilor din Romania.

Organizatia reuneste aproape 200 de barouri, federatii nationale si asociatii de avocati, insumand circa doua milioane de membri si mii de avocati individuali din peste 110 tari. Printre invitatii de marca ai U.I.A., de-a lungul timpului, se numara Mihail Gorbaciov, cel care a avut nu numai un rol urias in destramarea Estului comunist, dar este si una din personalitatile care se lupta pentru conservarea resurselor vitale de apa pe pamant, Al Gore, proaspat laureat al Premiului Nobel pentru activitatea neobosita pusa in slujba pastrarii unei planete ecologice, inalti reprezentanti ai Organizatiei Natiunilor Unite si ai altor organizatii mondiale, incheie comunicatul de presa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.