O serie de bancnote insemnate de DNA in vederea organizarii unui flagrant de luare de mita au ajuns in casieria PSD Satu Mare. Acum, DNA cere „corpul delict“ inapoi, dar partidul se opune.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Vasile Fernea, secretar executiv al Organizatiei Judetene Satu Mare a PSD, intr-un dosar a carui judecare incepe azi la Ramnicu Valcea. Motivul: „In cursul anului 2004, prevalandu-se de influenta pe care o exercita asupra unor functionari superiori din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice si Garda Financiara Satu Mare, a pretins si a primit de la un om de afaceri, care facea obiectul unor controale din partea institutiilor sus-mentionate, 130.000.000 lei vechi si 1.000 USD“, dupa cum se arata in comunicatul DNA.

Omul de afaceri era nimeni altul decat Gheorghe Ciorba, cel care i-a mai denuntat la DNA si pe fostii ministri Ioan Avram Muresan si Traian Decebal Remes, fiind de acord sa participe la organizarea unor operatiuni de flagrant in acest sens.

Numai ca grosul banilor, adica cei 13.000 de lei, nu a ramas la Fornea, ci s-a indreptat catre casieria partidului pentru sustinerea campaniei electorale, dupa cum precizeaza DNA. Acum dosarul penal a fost stramutat la Tribunalul Valcea, iar DNA cere inapoi de la PSD banii depusi de Fernea la casierie, dupa cum ne-au relatat surse judiciare, ei constituind o proba a delictului, fiind identificabili dupa seriile numerice inscriptionate pe bancnote. Cum PSD se afla practic in posesia unui bun ce face obiectul unui dosar penal, partidul a fost chemat si el la tribunal, unde va fi reprezentat de trezorierul sau, Aristide Roibu.

„N-am primit nici o cerere de returnare a banilor. Oricum, pentru ei s-a taiat chitanta si au intrat legal in contabilitate. Nu mai pot fi returnati“, spune Roibu. Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, ne-a comunicat ca nici nu poate infirma, dar nici confirma cererea de returnare a banilor, deoarece dosarul in cauza este pe rolul instantei de judecata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.