La iesirea din parchet, doctorul a declarat ca a venit sa le sesizeze procurorilor un alt caz al unuia dintre pacientii sai, care a decedat in luna mai a acestui an. Rotareasa a afirmat ca le-a cerut procurorilor sa stabileasca daca el poate fi acuzat si in acest caz de malpraxis, asa cum sustin persoane din conduderea Institutului "C.C. Iliescu".

"Sunt invinovatit de cei din conducerea institutului de aceasta moarte. Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar vreau sa se lamureasca daca acel pacient a murit din vina mea sau nu. De doi ani, eu sunt suspect pentru orice operatie pe care o fac", a afirmat medicul Bogdan Rotareasa.

El a mai spus ca acest pacient a murit la scurt timp dupa ce a fost supus unei operatii "simple de detrombozare a unei artere periferice".

Medicul a specificat ca nu le-a cerut anchetatorilor deshumarea pacientului decedat, ci doar ca ar fi solicitat conducerii Institutului "C.C. Iliescu" sa efectueze o necropsie medico-legala, imediat dupa decesul acestuia.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat si cerceteaza cazul unui pacient de 73 de ani operat in martie de medicul Rotareasca, dupa ce raportul medico-legal intocmit la cererea conducerii spitalului a aratat ca operatia a fost corect indicata, dar condusa si executata necorespunzator. Cazul a ajuns acum si in atentia parchetului.