„Este vorba de aproximativ 700 tone de materiale de prima necesitate “, a spus ministrul apararii in cadrul intalnirii bilaterale pe care a avut-o cu omologul sau chinez, Liang Guanglie. Ajutoarele ar urma sa ajunga in China atat prin intermediul unui transport umanitar aerian, cat si pe calea ferata.

In ceea ce priveste cooperarea romano-chineza, Teodor Melescanu a reiterat faptul ca, in Asia, "China este cel mai important partener al Romaniei si a accentuat asupra necesitatii dezvoltarii relatiilor militare bilaterale".

Potrivit comunicatului MAp, institutiile de invatamant militar din cele doua tari vor continua programele de training si participarea la exercitii comune. De asemenea, se va intensifica colaborarea la nivel de experti in domeniul managementului crizelor si al comunicatiilor militare. Totodata, va continua cooperarea in domeniul medicinei militare si vor fi abordate noi domenii de interes reciproc, printre care schimburile de experienta privind participarea in teatrele de operatii.

In cadrul discutiilor, s-a apreciat ca este necesar sa se continue dialogul la nivelul conducerii celor doua ministere, mai ales in ceea ce priveste gasirea solutiilor la provocarile mediului international de securitate, in cadrul eforturilor globale de combatere a terorismului, se mai arata in comunicat.