Presedintele Senatului il ameninta deschis pe seful statului ca este pasibil de o noua suspendare. Intre timp, Traian Basescu a insistat ca suspendarea de anul trecut a fost o lovitura de stat.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat vineri, la Pitesti, citat de MEDIAFAX, ca seful statului “incalca tot mai des Constitutia, iar daca va continua pe aceasta linie poate avea si surpriza unei noi suspendari”. Conform aprecierilor lui Nicolae Vacaroiu, “este greu ca un partid sa treaca peste 50 la suta, dar domnul Basescu trebuie sa se astepte si la surprize.

Pentru ca, in momentul in care reusim sa facem dupa alegeri o alianta si avem o majoritate, de peste 50%, va fi greu pentru Traian Basescu sa desemneze un prim-ministru pe care il vrea el si sa mearga cu un guvern minoritar”.

In opinia liderului PSD al unuia dintre cele doua corpuri legiuitoare, “in orice caz PD-L se va duce undeva la limita a 20 la suta, nu mai mult. Sa nu fie atat de increzator ca ne vom mai lasa pacaliti ca in anul 2004.

Vom avea acum grija sa facem o majoritate parlamentara si apoi mai vorbim”. Nicolae Vacaroiu a dat asigurari ca, daca se va ajunge din nou la suspendarea presedintelui, situatia este simplificata “deoarece atunci presedintele interimar va numi primul-ministru si il va numi daca se va ajunge in aceasta ipostaza”.
Liderul Senatului a facut aceste aprecieri in urma afirmatiilor presedintelui Traian Basescu din interviul difuzat, miercuri, de postul iesean de televiziune Tele M, ca dupa alegerile generale viitoare exista posibilitatea formarii unui guvern minoritar, in cazul in care nici unul dintre partide nu va obtine 51 la suta din voturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.