Presedintele Traian Basescu i-a indemnat, diplomatic, pe notarii publici sa iasa din cardasiile cu mafiile imobiliare.

Seful statului a atras atentia vineri, in deschiderea lucrarilor Consiliului General al Uniunii Internationale a Notariatelor, ca “fluctuatiile pietei imobiliare ce se prefigureaza vor cere notarilor un efort constant de asigurare a unui climat corect pentru a contracara inevitabila crestere a vulnerabilitatii actelor cu obiect imobiliar”. Avandu-l alaturi pe ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, presedintele a mentionat ca sarcina notarilor din Romania in momentul actual este destul de dificila, mentionand ca “nu de putine ori s-a discutat despre incorectitudinea unor transferuri imobiliare”.

Parerea sa a fost ca importanta profesiei de notar “este covarsitoare” pentru ca orice societate obtine coerenta si siguranta juridica de la sistemul notarial.

El a recunoscut aprecierea internationala de care se bucura corpul notarial romanesc, atragand atentia ca aceasta “a fost castigata in timp si trebuie pastrata prin inalta tinuta morala si profesionala”. Seful statului a avertizat ca “orice derapaj de la conduita morala si profesionala a Corpului Notarilor Publici va avea repercusiuni in plan social”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.